Telefoon voor senioren

Telefoons voor senioren

Telefoons voor senioren zijn toestellen waarvan de bediening specifiek zijn ontwikkeld voor senioren, mensen met een beperking of voor mensen die niet goed kunnen omgaan met een doorsnee telefoon. Het gaat hier dus niet enkel om telefoons voor senioren, maar was wel in eerste instantie ontwikkeld voor ouderen.

De voordelen van een telefoon voor senioren.

Een seniorentelefoon heeft meerdere voordelen ten opzichte van een doorsnee telefoon. Zo zijn de toetsen en pictogrammen een stuk groter en zijn de telefoons voorzien van een noodknop. Daarnaast is het scherm een stuk helderder en kan de volume harder worden ingesteld dan op andere telefoons.

Wat voor seniorentelefoons zijn er?

De senioren telefoons zijn in principe in twee categorieën in te de delen. De eerste is de senioren smartphone. Met een senioren smartphone kan de gebruiker op een eenvoudige manier dezelfde functies gebruiken van een doorsnee smartphone.

Daarnaast bestaat er de eenvoudigere seniorentelefoon. Dit is geen smartphone, maar een mobiele telefoon met grotere knoppen en bevat een kleiner scherm waar de letters en cijfers extra groot zijn uitgebeeld. Met zo’n telefoon is in principe alleen bellen en sms’en mogelijk.

Prepaid of abonnement

Wij raden het niet aan om een seniorentelefoon in combinatie met abonnement aan te schaffen. Een telefoon voor senioren is meestal niet al te duur, dus je bent vaak goedkoper uit wanneer je een toestel en abonnement los van elkaar aanschaft. Ook is prepaid een goede mogelijkheid.

Een seniorentelefoon kopen

Een seniorentelefoon wordt niet in iedere telefoonwinkel verkocht. De grootste keuze vind je online. Veel webshops bieden naast doorsnee telefoons ook seniorentelefoons aan. Er zijn zelfs webshops die zich specifiek richten op het verkopen van telefoons voor senioren, mensen met een beperking of mensen die niet goed overweg kunnen met een standaard telefoon.