REBURBISHED TOESTEL

Refurbished telefoons

De laatste jaren zijn refurbished smartphones flink in populariteit gestegen. Zo willen veel Nederlanders een nieuw model, maar hier niet maandelijks tientallen euro’s of de hoofdprijs bij het aanschaffen van een los toestel voor betalen.

Wat is een refurbished telefoon?

Vertaald vanuit het engels betekent het gerenoveerd. Dit is dan ook het grootste verschil wanneer je bijvoorbeeld een tweedehands telefoon aanschaft op Marktplaats. Een refurbished telefoon is grondig nagekeken, opgeknapt en getest. Niet werkende onderdelen of beschadigde onderdelen worden vervangen. De opgeknapte telefoon wordt vervolgens met garantie goedkoper dan de winkelwaarde aangeboden.

Waarom kiezen zoveel mensen voor een refurbished toestel?

De nieuwste modellen van de iPhone of Samsung S varianten kosten gemiddeld zo 750 euro. Veel mensen willen of kunnen dit niet betalen en kiezen daarom voor een goedkoper alternatief. Of willen geen BKR-registratie ontvangen wanneer zij een toestel met een waarde boven de 250 euro in combinatie met een abonnement afsluiten.

Tweedehands- of een refurbished telefoon

Een refurbished toestel is goedkoper dan een nieuwe telefoon, maar meestal duurder dan een tweedehands toestel. Dit is eenvoudig te verklaren. Een refurbished toestel wordt namelijk grondig opgeknapt en getest, alvorens de telefoon opnieuw wordt verkocht. Ook wordt er met een refurbished toestel garantie meegegeven.

Is de voorgeschiedenis van het toestel bekend?

Bij een refurbished toestel is de voorgeschiedenis niet bekend. Het kan zijn dat je een toestel aanschaft dat jaren dagelijks is gebruikt en al het een en andere heeft gemankeerd of dat je een toestel aanschaft waar slechts een aantal maanden zorgvuldig mee is omgegaan. Dit behoort tot één van de risico’s. Hoewel de exacte voorgeschiedenis niet bekend is, worden de telefoons in verschillende grades geordend. Deze grades geven de conditie van een toestel weer. Sommige winkels of webshops ordenen toestellen bijvoorbeeld met een grade A, B of C en andere winkels en webwinkels geven de conditie aan met een hoeveelheid sterren.