over sim only abonnementen

Over sim only abonnementen

Ben je tevreden met je huidige toestel, maar wil je toch een nieuw telefoon abonnement? Dan is een sim only abonnement de beste optie. Met een sim only sluit je een telefoon abonnement zonder toestel af. Een sim only is een stuk voordeliger, omdat je maandelijks geen extra kosten hebt voor het aflossen van een toestel. Daarnaast ontvang je bij een sim only abonnement geen BKR-registratie. Dit is alleen van toepassing wanneer je een telefoon kiest met een waarde van boven de 250 euro bij een abonnement.

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement?

Sim only heeft meerdere voordelen ten opzichte van een abonnement met toestel. Zo is misschien wel de belangrijkste reden om voor een sim only abonnement te kiezen de maandelijkse kosten die je kunt besparen. Dit kan makkelijk oplopen tot tientallen euro’s per maand. Ook ontvang je bij een sim only geen BKR-registratie. Je neemt namelijk slechts belminuten en internet data af.

Kies het abonnement dat bij jou past

Bij het vergelijken van sim only abonnementen kom je er achter dat de keuze aan providers enorm is. Je weet vaak zelf het beste wat je van plan bent met je mobiele telefoon. Heb je bijvoorbeeld een smartphone en reis je dagelijks veel met het openbaar vervoer? Dan kan het handig zijn om een abonnement met voldoende internet data te kiezen. Ook voor het aantal belminuten kun jezelf het beste bepalen hoeveel je nodig hebt. Dit kun je bepalen aan de hand van jouw mobiel verbruik van de afgelopen maanden. Dit is bij alle providers online terug te vinden. Zorg ervoor dat je genoeg data en belminuten kiest bij je sim only abonnement, want de buiten de bundel kosten kunnen makkelijk vijf keer zo duur zijn.

Kies voor een maandelijks-, eenjarig- of tweejarig contract

Bovenstaande termijnen hebben zowel hun voordelen als nadelen. Zo kun je bij een maandelijks contract het contract maandelijks opzeggen, maar betaal je maandelijks ook een stuk meer dan bij een eenjarig- of tweejarig contract. Wij raden dit vooral aan wanneer je nog niet hebt besloten of je een abonnement met nieuw toestel wilt of niet. Heb je een toestel dat nog lang mee gaat en niet binnen aanzienlijke tijd vervangen hoeft te worden? Dan is een tweejarig contract een goede optie. Met een tweejarig contract bespaar je namelijk het meest.

Een voorkeur voor een provider

Ben je al jaren klant bij een bepaalde provider of maak je al gelangen tijd gebruik van een bepaald netwerk? Dan is het begrijpelijk dat je liever niet overstapt. Ook dan bieden onze vergelijkers een goede oplossing. Via de 100 procent onafhankelijke vergelijkers op onze website is het namelijk mogelijk om sim only abonnementen te filteren op provider. De meeste providers bieden namelijk verschillende pakketten aan.

Kosteloos annuleren

Zoals bij elke nieuwe aankoop heb je ook bij het afsluiten van een sim only abonnement 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze twee weken kan je besluiten om het abonnement kosteloos te annuleren. Wel moet het product ongebruikt zijn en in originele verpakking zitten.